Wat is loopbaanadvies?

Bij loopbaanadvies gaat het om advies en begeleiding van iemand op zijn of haar pad van opleidingen en werk. Tijdens jouw loopbaan veranderen ook je behoeften en waarden. Dit hangt vaak samen met de levensfasen die je doorloopt. Het gaat vaak om reflectie en bezinning, iedere levensfase heeft weer andere uitdagingen en problematiek.

Er zijn verschillende loopbaanvragen denkbaar:

  • Ik ben redelijk tevreden maar ik mis ook wat uitdaging in mijn werk?
  • Ik wil een bijdrage leveren aan de samenleving, maar hoe vind ik dat?
  • Wil ik dit nog wel jaren blijven doen? (vitaal tot aan je pensioen)
  • Ik zou wel voor mijzelf willen beginnen, past ´eigen baas zijn´ bij mij?
  • Ik ben bang om opgebrand te raken, wat kan ik nu doen? (werk en privé balans)

Samen kunnen we onderzoeken wat je mist in je werk en in je leven. En kijken we ook naar: wat houd jou tegen om een stap te zetten?

Voor mij staan in een loopbaantraject de volgende drie vragen centraal:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?

De antwoorden op deze vragen samen vormen de richting voor jouw loopbaan. Daarna volgt: waar vind ik dat? Een gemiddeld loopbaantraject bestaat uit 5 of 6 gesprekken.

Mijn rol als loopbaanadviseur

Mijn rol als loopbaanadviseur is jou begeleiden bij jouw loopbaanvraag. Door je opdrachten te geven en je in de gesprekken te bevragen. De huiswerkopdrachten zijn bedoeld om meer inzicht te krijgen. Daarnaast zijn ze basis voor de gesprekken. Dit vergt een tijdsinvestering. Een loopbaantraject is zo succesvol als je het zelf maakt, hoe meer tijd en energie je erin steekt, hoe meer duidelijkheid je over jouw mogelijkheden en onmogelijkheden zult krijgen. Met andere woorden, ik faciliteer je in jouw traject. De keuzes die jij maakt, zijn en blijven jouw keuzes.

In sommige gevallen is het minder vrijblijvend vanwege medische beperkingen of een reorganisatie:

Een outplacement traject is ook mogelijk. Dat is een begeleidingstraject over een langere periode, gericht op het vinden van ander werk. Hierbij ligt de focus op solliciteren, denk hierbij aan gebruik van LinkedIn, een mooi cv en gespreksvaardigheden oefenen. Uiteraard is er vooraf aandacht voor een stukje rouwverwerking vanwege baanverlies en het in kaart brengen van een breed zoekprofiel.